Σελίδες

28 Σεπ 2011

Καταγγελία για αστυνομική δίωξη των μελών του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων του ΚΕΑΤ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ

ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ &

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΥΦΛΩΝ (Κ.Ε.Α.Τ.)

Έτος ίδρυσης 1983 δια της υπ’ αριθμ. 2444/1983 Απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΤΩΝ ΤΥΦΛΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΥΦΛΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΣΤΟ ΚΕΑΤ

Έτος ίδρυσης 1980 δια της υπ΄αριθμ 121/80 Ε.Α. 2414/1986 αποφάσεων Πρωτοδικείου Αθηνών

Καλλιθέα, 28.9.2011

Αριθ. Πρωτ. 391

Προς

τους εργατικούς συντάκτες

και τους συντάκτες

του Υπουργείου Υγείας

και Κοινωνικής Αλληλεγγύης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα : Καταγγελία για αστυνομική δίωξη των μελών του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων του ΚΕΑΤ.

Οι Σύλλογοι εργαζομένων και γονέων μαθητών του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) καταγγέλλουμε ότι η Διοίκηση του κέντρου έχει εξαπολύσει απροκάλυπτη επίθεση κατά του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του ΚΕΑΤ με σκοπό να σπάσει το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων, που εδώ και 9 μέρες πραγματοποιούν μαζί με τους γονείς κατάληψη του κέντρου και να καταστείλει τις κινητοποιήσεις μας για τη διάσωση του ΚΕΑΤ από την πολιτική απαξίωσης και διάλυσής του.

Συγκεκριμένα μετά από εισαγγελική παρέμβαση που προκάλεσε η Διοίκηση του κέντρου, άρχισε να αποστέλλεται πρόσκληση του Αστυνομικού Τμήματος Καλλιθέας προς τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων, με την οποία τους ζητείται να προσέλθουν στο αστυνομικό τμήμα για να καταθέσουν σχετικά με το κατηγορητήριο της Διοίκησης. Ανάμεσα στα ζητήματα για τα οποία κατηγορείται το ΔΣ του Συλλόγου των Εργαζομένων είναι ότι κάλυψε με απόφαση ΓΣ κινητοποίηση των απλήρωτων συμβασιούχων εργαζομένων και δεν παρέδωσε τα πρακτικά της ΓΣ στη Διοικήτρια του κέντρου! Με λίγα λόγια αυτοί που με την πολιτική τους και με αφόρητες πιέσεις και απειλές για απόλυση εξανάγκαζαν επί 9 μήνες τους συμβασιούχους εργαζομένους του ΚΕΑΤ να δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται, ζητούν τώρα και τα ρέστα, επειδή οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Δικαιώματα μάλιστα που είναι απόλυτα συνυφασμένα με την ύπαρξη και λειτουργία του μοναδικού πανελλαδικά δημόσιου κέντρου για τυφλούς.

Επειδή τα κρούσματα δίωξης συνδικαλιστών και ποινικοποίησης των αγώνων πληθαίνουν αυτή τη στιγμή στους χώρους του δημοσίου που βρίσκονται σε κινητοποίηση, εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι πρόκειται για κυβερνητική μεθόδευση βίαιης καταστολής και τσακίσματος κάθε φωνής αντίστασης στη βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης - τρόϊκας και των μεγάλων συμφερόντων που την υπαγορεύουν.

Ο κυβερνητικός αυταρχισμός και η τρομοκρατία δε θα περάσουν. Οι εργαζόμενοι και οι γονείς των μαθητών του ΚΕΑΤ από κοινού με τους τυφλούς μαθητές και σε συντονισμό με άλλους συνδικαλιστικούς φορείς της πρόνοιας και των αναπήρων θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ως τη δικαίωσή του.

Αύριο Πέμπτη 29/9/2011, ώρα 12.00 οργανώνουμε συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του Συλλόγου Λογιστών, Κάνιγγος 27 και το απόγευμα ώρα 6.30 πικετοφορία στην Καλλιθέα με κατάληξη στο Δημαρχείο της πόλης και συμμετοχή στη λαϊκή συνέλευση της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα Καλλιθέας, ενώ την Παρασκευή και ώρα 13.00 θα πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας.

Για τα ΔΣ

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων

Θ. Σωτηρίου

τηλ. επικοινωνίας: 6936734838 και 6976880304


Ο Πρόεδρος
του Συλλόγου Γονέων μαθητών ΚΕΑΤ

Γ. Μπαλάσκας

τηλ. επικοινωνίας: 6997107013 και 6932656021Δεν υπάρχουν σχόλια: