Σελίδες

12 Δεκ 2022

Μία μπάλα για όλους

 

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φηρών Θήρας, ύστερα από αίτημά του προς τον κ. Ηλία Μάστορα, υπεύθυνο για το Όραμα Νέων Youthorama, παρέλαβε το εκπαιδευτικό πακέτο «Μία μπάλα για όλους» και συγκεκριμένα δύο μπάλες  και ένα υπέροχο παραμύθι εμπνευσμένο από την παγκόσμια καμπάνια «Μία Μπάλα για όλους» για παιδιά με οπτική αναπηρία, που έχει καταφέρει μέχρι τώρα να διανείμει εντελώς δωρεάν, ειδικές μπάλες σε κάθε παιδί και σχολείο στην Ελλάδα όπου φοιτούν παιδιά με οπτική αναπηρία, καθώς και σε 159 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, ελπίζοντας να κουδουνίσει η ξεχωριστή αυτή μπάλα στα χέρια κάθε παιδιού που την έχει ανάγκη!

«Μία Μπάλα για Όλους» είναι η πρώτη μικρή μπάλα ποδοσφαίρου σχεδιασμένη για τυφλά παιδιά. Αυτό που την κάνει τόσο ξεχωριστή είναι ότι στο εσωτερικό της υπάρχει ειδικός ηχητικός μηχανισμός (κουδούνια), ώστε τα τυφλά άτομα να μπορούν να την ακούν και να κινούνται προς αυτή. Συγχρόνως, είναι εξαιρετικά ελαφριά, πράγμα που επιτρέπει σε ένα τυφλό παιδί 2 ετών να την κουβαλήσει και να παίζει εύκολα με αυτή.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Ηλία Μάστορα, που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φηρών Θήρας  και με χαρά οι μαθητές και οι μαθήτριές μας θα έχουν στην διάθεσή τους τις μπάλες να παίζουν με αυτές και να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Τέλος, αρκετά βοηθητικό και χρήσιμο είναι το παρακάτω βίντεο σχετικά με το εκπαιδευτικό πακέτο «Μία μπάλα για όλους» :

 

 

Αναρτήθηκε από Teacher for the Blind   στο Υλικό για εκπαιδευτικούς

Διαβάστε επίσης: 

·         Οι εκπαιδευτικές ανάγκες και η υποστήριξη στα Μαθηματικά των μαθητών με μερική ή ολική απώλεια όρασης στην Ελλάδα

·         ΚΩΔΙΚΕΣ BRAILLE ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

·         Ελληνική Συμβολογραφία Braille για Μαθηματικά-Φυσική-Χημεία

·         Υλικό για εκπαιδευτικούς: ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ ΤΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ ΣΤΗ ΓΡΑΦΗ BRAILLE

·         Σχολικά βιβλία για αμβλύωπες (μερικώς βλέποντες) μαθητές 2016-17

·         Πώς μπορώ να βοηθήσω ένα παιδί με προβλήματα όρασης να νιώθει άνετα μέσα στην τάξη μου;

·         Η ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΣΕ ΠΛΑΙΣΙΑ Ε.Α.Ε.

·         Ομιλούντα βιβλία (Audio books) της ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας

·         Ανοικτή Βιβλιοθήκη

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: