Σελίδες

27 Σεπ 2011

Κίνδυνος "λουκέτου" στη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης

Τεράστιος είναι ο κίνδυνος "λουκέτου" στη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης, καθώς περιλαμβάνεται στη λίστα της εργασιακής εφεδρείας. Από τον περασμένο Μάρτιο το Ίδρυμα δεν έχει τη μορφή που είχε ως Ίδρυμα Τυφλών Βορείου Ελλάδος «Ο Ήλιος», αλλά αποτελεί παράρτημα του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών της Αθήνας. Η ένταξή του στους 151 φορείς, που καλούνται να ενταχθούν σε εργασιακή εφεδρεία, έχει αναστατώσει τόσο τους εργαζομένους σε αυτό όσο και τους μαθητές.

Το προσωπικό της πρώην Σχολής Τυφλών ανέρχεται σε 50 εργαζομένους, οι οποίοι φροντίζουν 24 τροφίμους και περίπου 50 άτομα, μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές, την εβδομάδα. Οι ανάγκες αυτών των ατόμων είναι ιδιαίτερα αυξημένες, συνεπώς τα καθήκοντα και οι υπηρεσίες που προσφέρει το προσωπικό είναι σημαντικά. Ως εκ τούτου οποιαδήποτε σκέψη ή ακόμη και ενέργεια να υπαχθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας οι εργαζόμενοι της Σχολής Τυφλών θα σημάνει και το τέλος της Σχολής, όπου δεν θα αργήσει να μπει λουκέτο.

Αυτά αναφέρονται στην ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Θεόδωρου Καράογλου προς των υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με τις προθέσεις του για την διασφάλιση της ομαλής και εύρυθμης λειτουργίας της Σχολής.

Πηγή spnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: