Σελίδες

15 Ιουλ 2019

Αφιέρωμα στον Πρόεδρο του σωματείου Βόλου «Μάγνητες Τυφλοί» Γιάννη Καραγιώργο, από τον Πρόεδρο του «Φάρου Τυφλών» Μανώλη ΜπασιάΟ Γιάννης Καραγιώργος έφυγε από κοντά μας στις 4 Ιουλίου σε ηλικία 67 ετών.
Ήταν από τον Κισσό Πυλίου. Στην παιδική του ηλικία από ατύχημα έχασε την όρασή του. Το σχολείο το τελείωσε στη σχολή τυφλών της Θεσσαλονίκης.

Εργάστηκε ως τηλεφωνητής στα τσιμέντα Ηρακλής στην Αγριά του Βόλου.
Είχε αναπτύξει συνδικαλιστική δράση και στην εργασία του και κατόπιν έγινε ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος στους "Μάγνητες Τυφλούς".

Ήταν ήρεμος άνθρωπος. Συνεργαζόταν με όλους και όπου μπορούσε να βοηθήσει, το έκανε με την καρδιά του.


Πριν από τρία χρόνια είχε καλέσει στο Βόλο τη θεατρική ομάδα του Φάρου Τυφλών, που έδωσε θεατρική παράσταση με μεγάλη επιτυχία. Της επιφύλαξε θερμή υποδοχή και φιλοξενία.

Τα τελευταία χρόνια δοκιμάστηκε πολύ με προβλήματα υγείας, που τα αντιμετώπισε με μεγάλη υπομονή.

Δυο μήνες πριν έχασε και τη σύζυγό του, γεγονός που τον λύπησε πολύ.
Παρά τη σοβαρότητα των προβλημάτων αυτών δε σταμάτησε να εργάζεται σκληρά για τους συναδέλφους του τυφλούς τής Μαγνησίας, της Θεσσαλίας και γενικά της χώρας μας.

Η εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου έγραψε το εξής κείμενο:

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΒΟΛΟΥ

Απεβίωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου «Μάγνητες τυφλοί», Γιάννης Καραγιώργος Ιδιαίτερη θλίψη προκάλεσε στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του Γιάννη Καραγιώργου, προέδρου του Συλλόγου «Μάγνητες Τυφλοί», ο οποίος έφυγε το απόγευμα της 5.7.2019 από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών.

«Ψυχή» και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου ατόμων με αναπηρία όρασης, παρέμεινε πιστός στις επάλξεις της κοινωνικής προσφοράς μέχρι τέλους και παρά το γεγονός ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας τον τελευταίο χρόνο, προσέφερε απλόχερα την στήριξή του στα μέλη του συλλόγου και σε όποιον είχε ανάγκη από βοήθεια.

Ο Γιάννης Καραγιώργος ήταν πολύ αγαπητός στην τοπική κοινωνία, πάντα κοντά στα μέλη και τα αιτήματα του συλλόγου. Προώθησε τα μαθήματα braille, την έκδοση καταλόγων για καταστήματα εστίασης σε γραφή braille και δεν σταματούσε ούτε στιγμή να βοηθάει το κοινωνικό σύνολο.

Το τελευταίο αντίο το απεύθυναν οι οικείοι, τα μέλη του Συλλόγου και όσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν, το Σάββατο 6 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι στον ιερό ναό Αγίου Βασιλείου Βόλου, όπου εψάλη η εξόδιος ακολουθία. Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Τελειώνω το αφιέρωμά μου αυτό με ανακοίνωση των μελών και φίλων του σωματείου:

Καλό ταξίδι και καλό παράδεισο στον Πρόεδρο του σωματείου «Μάγνητες Τυφλοί» Τα μέλη και φίλοι του σωματείου ατόμων με αναπηρία όρασης Ν. Μαγνησίας “Μάγνητες Τυφλοί” εκφράζουν τη θλίψη τους για το θάνατο του Προέδρου του σωματείου Γιάννη Καραγιώργου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών.

Ήταν ιδιαίτερα αξιόλογος αφήνοντας το δικό του στίγμα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία όρασης.
Ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας να έχει καλό ταξίδι και καλό παράδεισο και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: