Σελίδες

8 Ιουλ 2016

ΤΕΣΤ - Οπτική ψευδαίσθηση: Αποκαλύπτει αν έχετε πρόβλημα στην όραση

Έχετε πρόβλημα με τα μάτια σας; Θα σας το αποκαλύψει αυτή η εικόνα, που είναι δημιούργημα ομάδας επιστημόνων του ΜΙΤ (Massachusetts Institute of Technology=
Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης).
Η ομάδα του ΜΙΤ, με επικεφαλής τον Δρ. Aude Oliva, αφιέρωσε πάνω από μια δεκαετία, δημιουργώντας υβριδικές οφθαλμαπάτες. 
Η «Marilyn Einstein» δημιουργήθηκε με υπέρθεση μια θολής εικόνας της Μέριλιν Μονρόε πάνω από μια εικόνα του Άλμπερτ Αϊνστάιν σε λεπτές γραμμές.
Προκειμένου να πραγματοποιήσετε το τεστ, θα πρέπει να απομακρυνθείτε από την οθόνη.


 Στην παραπάνω εικόνα, θα πρέπει να βλέπετε τον Αϊνστάιν και όχι την Μέριλιν Μονρόε.
Από κοντά, σίγουρα θα είστε σε θέση να διακρίνετε τις μικρές λεπτομέρειες, όπως το μουστάκι και τις ρυτίδες του Αϊνστάιν.
Καθώς μεγαλώνει, όμως, η απόσταση ή αν η όρασή σας είναι προβληματική και δημιουργεί μια πιο θολή, πρώτη εικόνα, η ικανότητά σας να ξεκαθαρίσετε τα στοιχεία, αποδυναμώνεται. Έτσι βλέπετε μόνο τα γενικά χαρακτηριστικά, όπως το σχήμα του στόματος, της μύτης και τα μαλλιά, δηλαδή βλέπετε τη Μέριλιν Μονρόε.
Η επιστημονική ομάδα επισημαίνει ότι αυτές οι εικόνες αποκαλύπτουν όχι μόνο προβλήματα όρασης, αλλά μπορούν επίσης να επισημάνουν πώς ο εγκέφαλος επεξεργάζεται τις πληροφορίες.
Δείτε παρακάτω στο βίντεο της AsapScience, τι κρύβεται πίσω από το τέχνασμα των επιστημόνων του ΜΙΤ.Πηγή: onmed.gr/

Επιμέλεια ανάρτησης Τeacher For The Blind στο Υγεία
Δεν υπάρχουν σχόλια: