Σελίδες

15 Οκτ 2010

Επικαιρότητα

Άτομα με προβλήματα όρασης
Ζητούν πεζοδρόμια χωρίς εμπόδια και ίσες ευκαιρίες


Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010


Ελεύθερα πεζοδρόμια χωρίς εμπόδια, δυνατότητες πρόσβασης στην εκπαίδευση και το δικαίωμά τους για ίση μεταχείριση διεκδικούν οι τυφλοί που θυμίζουν σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού, τις ελλιπείς υποδομές της ελληνικής πολιτείας.

Άτομα με προβλήματα όρασης πραγματοποιούν εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, επισημαίνοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους ζωή.

Σήμερα, το πρωί, μικρά παιδιά με πανό στα χέρια συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοραή, ζητώντας ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με προβλήματα όρασης στην κοινωνική ζωή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 27.000 τυφλοί και 100.000 άτομα με προβλήματα όρασης.

Το λευκό μπαστούνι είναι το σύμβολο-εργαλείο που τους βοηθά στις διαδρομές τους και το χρώμα του είναι αναγνωριστικό της λειτουργίας του για όλους τους υπόλοιπους.

Τη χρήση του διδάσκουν στους τυφλούς πρόσωπα με πανεπιστημιακή μόρφωση και κατάλληλη εξειδίκευση. Οι σχετικές συμβουλές παρέχονται στην Ελλάδα από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών και στα δύο κέντρα εκπαίδευσης τυφλών που λειτουργούν στη χώρα μας, στην Καλλιθέα και στη Θεσσαλονίκη.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών ιδρύθηκε το 1932 και είναι ο πρώτος φορέας αυτοοργάνωσης των τυφλών στην Ελλάδα αλλά και όλων των ατόμων με αναπηρίες.
Διαβάστε περισσότερα:
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=360887&dt=15/10/2010#ixzz12QndIAYi


Δεν υπάρχουν σχόλια: