Σελίδες

7 Ιουλ 2022

Καλοκαιρινή Συναυλία από το μουσικό σύνολο του ΚΕΑΤ (Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών)

Με μια μεγάλη συναυλία στο θερινό σινεμά «Φλερύ», στην Καλλιθέα, το βράδυ της Τρίτης 5 Ιουλίου 2022, το μουσικό σύνολο του ΚΕΑΤ, συνοδευόμενο από τους καθηγητές μουσικής του Κέντρου, αποχαιρέτησαν τη σχολική χρονιά με τον πιο μουσικό τρόπο γιορτάζοντας την έναρξη του καλοκαιριού, ενώνοντας τις δυνάμεις τους σε μία σύγχρονη μουσική γιορτή με μοναδικά χαρακτηριστική αισθητική και απροσδόκητες ενορχηστρώσεις.

 

 

 

 

 

 

 

 Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, πάντα πρωτοπόρο σε δράσεις εξωστρέφειας, αποχαιρέτησε τη σχολική χρονιά 2021-2022 με μια μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία στον θερινό κινηματογράφο «Φλερύ» της Καλλιθέας, προάγοντας παράλληλα την έννοια της συμπερίληψης, καθώς και την συμμετοχή και δημιουργία στα πλαίσια της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Σκοπός, άλλωστε του ΚΕΑΤ είναι η ανάπτυξη υπηρεσιών και προγραμμάτων που στηρίζουν τόσο τις διαδικασίες εκπαίδευσης των ατόμων με οπτική αναπηρία όσο και την κοινωνική και πολιτιστική τους ένταξη κι επανένταξη σε ψυχολογικό, κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο, με απώτερο στόχο την εξασφάλιση της ανεξάρτητης, αυτόνομης και αξιοπρεπούς διαβίωσης.

     

 

 

 

 Την εκδήλωση χαιρέτησε η Διοικήτρια και Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΕΑΤ, κ. Σοφία Χαμονικολάου, η οποία και καλωσόρισε όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Το «παρών» στη συναυλία έδωσαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών και εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη, κ. Δήμητρα Νάνου, ο Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών, κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τάσος Γαϊτάνης, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και μέλος του ΔΣ του ΚΕΑΤ, κ. Δημήτρης Σηφάκης, η Πρόεδρος του Φάρου Τυφλών Ελλάδος, κ. Μαρία Τζεβελέκου, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αμφιβληστροειδοπαθών, κ. Στρατής Χατζηχαραλάμπους, καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΑΤ: ο κ. Στέργιος Σιούτης, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εργασίας στο ΔΣ του ΚΕΑΤ, η κ. Παναγιώτα Σακελλαριάδου, Αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΚΕΑΤ, ο κ. Νικόλαος Αζούκης, Εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΚΕΑΤ, καθώς και η εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κ. Γ. Σταμάτη, κ. Άγκαθα Καρρά. Τέλος, στη συναυλία παρευρέθηκε και ο Γραμματέας της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, κ. Κωνσταντίνος Ορλώφ. 
 

Η συναυλία που παρουσίασε το μουσικό σύνολο του ΚΕΑΤ ήταν τόσο ξεχωριστή όσο και τα παιδιά που συμμετείχαν. Στη χθεσινοβραδινή εκδήλωση παρουσιάστηκε ένα ιδιαίτερο μουσικό θέαμα, βαθιά επηρεασμένο από μεγάλες ελληνικές επιτυχίες με παραδοσιακές, λαϊκές και έντεχνες καταβολές περίτεχνα συνδυασμένες με τις σύγχρονες μουσικές τάσεις. Το μουσικό σύνολο του ΚΕΑΤ, αποτελούμενο από τους μαθητές Αναστασία Αξαοπούλου, Μαρία Βασιλάκη, Ματίνα Γιάτσου, Γεωργία Γκαρίπη, Παναγιώτη Δελαβίνια, Δήμητρα Εξαρχοπούλου, Λουκία Κιρκινέζη, Λευτέρη Κορτέση, Νίκο Κούτρα, Σάιντι Λούπο, Νεφέλη Μπουδαλάκη, Δημήτρη Νικολούδη, Γιάννη Πολονύφη, Μαρία Ραμπαβίλα, Γιάννη Σαμαρά, Χριστίνα Τάφα, και υπό την καθοδήγηση των καθηγητών μουσικής του Κέντρου, κ.κ. Σταύρο Δεριζιώτη και Παναγιώτη Καψαμπέλη, μάγεψαν το παρευρισκόμενο κοινό με τις μουσικές και τις ερμηνείες τους, αποδεικνύοντας ότι το μητρώο καλλιτεχνών που κατήρτισε το ΚΕΑΤ, αποτελεί μια πολλά υποσχόμενη ομάδα.

 


 

 

 

 

 

 

 

Στο πρόγραμμα που παρουσιάστηκε περιλαμβάνονταν μια πληθώρα από τραγούδια που συγκίνησαν τους παρευρισκόμενους: «Για ένα τανγκό», «Ό,τι αγαπώ είναι δικό σου», «Έρημα κορμιά», «Τα σμυρνέικα τραγούδια», «Το τραγούδι της ερήμου», κ.ά., ήταν μόνο μερικά από τα τραγούδια που ερμήνευσαν οι μαθητές του ΚΕΑΤ.

Τραγούδια από την Ελλάδα και από διάφορα μουσικά είδη. Μια γιορτή – με τη δύναμη να ενώνει ανθρώπους κάθε γενιάς – όπου το σύγχρονο συναντάει το παραδοσιακό για να εκφραστούν στο τέλος μέσα από την πιο άμεση γλώσσα: τη μουσική. Ακολουθούν αναλυτικά οι συντελεστές και η λίστα τραγουδιών της συναυλίας.

Συντελεστές

Τραγούδι: Α. Αξαοπούλου, Μ. Γιάτσου, Γ. Γκαρίπη, Π. Δελαβίνιας, Δ. Εξαρχοπούλου, Λ. Κιρκινέζη, Ν. Μπουδαλάκη, Ι. Πολονύφης, Μ. Ραμπαβίλα,  Χ. Τάφα
Κιθάρα: Α. Αξαοπούλου, Λ. Κιρκινέζη
Μπουζούκι: Π. Δελαβίνιας, Λ. Κορτέσης, Ν. Κούτρας, Α. Σουλιμάν
Πιάνο: Α. Αξαοπούλου, Μ. Βασιλάκη, Ι. Πολονύφης, Χ. Τάφα
Ακορντεόν: Μ. Βασιλάκη, Ι. Σαμαράς
Πλήκτρα: Μ. Βασιλάκη, Σ. Λούπο
Κρουστά: Λ. Κιρκινέζη, Δ. Νικολούδης
Καθηγητές μουσικής: Σταύρος Δεριζιώτης, Παναγιώτης Καψαμπέλης

Πρόγραμμα Συναυλίας/ Λίστα Τραγουδιών

1.         Για ένα τανγκό

2.         Δεν έχω πολλά

3.         Ό,τι αγαπώ είναι δικό σου

4.         Μιλώ για σένα

5.         Σ’ αναζητώ

6.         Έρημα κορμιά

7.         Η επιμονή σου

8.         Μέχρι να βρούμε ουρανό

9.         Ο δικός μου ο δρόμος

10.       Ραγίζει απόψε η καρδιά

11.       Τα σμυρναίικα τραγούδια

12.       Θεός αν είναι

13.       Κλειδαριές

14.       Το τραγούδι της ερήμου

15.       Η νύχτα μυρίζει γιασεμί

16.       Της καληνύχτας τα φιλιά

 

Πηγή

Ανάρτηση Teacher for the Blind  στο Επικαιρότητα και Τέχνες - Πολιτισμός

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: