Σελίδες

3 Ιουλ 2018

MUSIC KEY Project: Μουσικές δημιουργίες για άτομα με και χωρίς αναπηρία όρασης


Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο «Music Key», φιλοξένησε για 9 ημέρες ( 23/6 - 1/7) άτομα με και χωρίς αναπηρία όρασης, από 6 ευρωπαϊκές χώρες, με σκοπό να δημιουργήσουν μουσική, να τραγουδήσουν, να συνεργαστούν και να μάθουν ο ένας από τον άλλον.

Το «Music Key» είχε ως στόχο να κινητοποιήσει μέλη της κοινότητας των ατόμων με αναπηρία όρασης από την Ευρώπη, να τα ενώσει και να αντιμετωπίσει τις κοινές ανάγκες τους (διασύνδεση ομάδων, μάθηση, κατανόηση διαφορετικών και κοινών δεξιοτήτων κλπ.) μέσω της μη τυπικής εκπαίδευσης που αφορά την τέχνη της μουσικής και ιδιαίτερα τη χορωδία, η οποία είναι μια δραστηριότητα αναψυχής που απαιτεί δεξιότητες, κοινές για άτομα με και χωρίς αναπηρία όρασης. Η μουσική είναι το εργαλείο για την ενθάρρυνση των ταλέντων τους και την ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους, ενώ μέσα από την όλη διαδικασία, προωθείται η κοινωνική ένταξη.

Το project...ένα πρότζεκτ διαφορετικό, μελωδικό, γε-μάτο ενέργεια και ψυχή! περιελάμβανε συναντήσεις εργασίας με δασκάλους μουσικής του ΚΕΑΤ και συνοδευόταν από εκπαι-δευτικές επισκέψεις σε σημεία πολιτιστικού ενδια-φέροντος στην Αθήνα.


Στο τέλος του προγράμματος, το Σάββατο 30 Ιουνίου 2018, 8 μ.μ. - 10 μ.μ. οι συμμετέχοντες παρουσίασαν μια πολύ αξιόλογη συναυλία, στις εγκαταστάσεις του ΚΕΑΤ (Σπάρτης και Ελ. Βενιζέλου 210, Καλλιθέα).
 
Δ/νση Χορωδίας: Κάτια Μολφέση-Αρχιμουσικός, τακτική συνεργάτιδα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Συνδιοργάνωση:
Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών
Career Sign
Χορηγοί: Βίκος A.E - Super Market Σκλαβενίτης
Χορηγός Επικοινωνίας: «Με άλλα μάτια»

Ένα πρόγραμμα ERASMUS+ με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης
 
Απολαύστε παρακάτω τις υπέροχες φωνές, ερμηνείες και μελωδίες σε μερικά στιγμιότυ-πα από τη συναυλία:

       

                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια: