Σελίδες

13 Οκτ 2017

Εορτασμός για τη Διεθνή Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο


Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Λευκού Μπαστουνιού, o Φάρος Τυφλών της Ελλάδος και το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο σας προσκαλούν το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017 και ώρες 11:00-13:30, στην ενημερωτική εκδήλωση που θα λάβει χώρα στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, Πλ. Κολοκοτρώνη, Σταδίου 13, Αθήνα.


Στόχος της εκδήλωσης είναι να προτείνει νέους βιωματικούς τρόπους προσέγγισης της ιστορίας, της γνώσης και του πολιτισμού και θα περιλαμβάνει:

Α. Ένα μικρό αφιέρωμα στη διεθνή ημέρα Λευκού Μπαστουνιού με αναφορά στον Λουδοβίκο Braille και τη γραφή Braille.
Β. Παρουσίαση του έργου «Αγγίζουμε την Ιστορία!» (“A Touch of History!”), το οποίο υλοποιείται από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο σε συνεργασία με τον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος. Για πρώτη φορά δημιουργείται Απτική Διαδρομή για τυφλούς και μερικώς βλέποντες επισκέπτες, με θέμα τη νεότερη ιστορία της χώρας, βασισμένη στις συλλογές του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου και τις μοναδικές ιστορίες που αυτές αφηγούνται. Το έργο «Αγγίζουμε την Ιστορία!», (“A Touch of history!”) πραγματοποιείται με συγχρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος μέσω του Cultural Heritage without Borders Bosnia & Herzegovina/Balkan Museum Network.
Γ. Ψυχαγωγικό πρόγραμμα όπου θα συμμετέχουν η θεατρική ομάδα και η χορευτική ομάδα παραδοσιακών χορών του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος και η Μικτή Πολυφωνική χορωδία «Μελωδοί» του μαέστρου και ερμηνευτή κ. Σωτήρη Δογάνη.

Δ. Παράλληλα στους χώρους του Μουσείου θα υπάρχουν 3 εκπαιδευτικοί σταθμοί:

-Ας «γράψουμε» σε γραφομηχανή Braille και ας ενημερωθούμε για το σύστημα Braille
-Ας αγγίξουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά (απτικά εκπαιδευτικά προγράμματα Μουσείου Αφής)
-Ας μάθουμε για το Λευκό Μπαστούνι & την τεχνική βλέποντα συνοδού.

Πρόκειται για μια δράση διάδοσης και εκπαίδευσης του κοινού στην διαφορετικότητα και την ισότιμη πρόσβαση των τυφλών και μερικώς βλεπόντων επισκεπτών στον θησαυρό της Ιστορίας μας, καθώς και την ανάγκη ύπαρξης «διαφορετικών προσεγγίσεων» προσαρμοζόμενων στις ανάγκες όλων των πολιτών.

Είσοδος ελεύθερη 

Πληροφορίες:
Εθνικό Ιστορικό Μουσείο: Κωνσταντίνα Καλαϊντζή 210 3237315, εσωτ. 222, info@nhmuseum.gr
Φάρος Τυφλών: Αντιπρόεδρος Δ.Σ και Υπεύθυνη Πολιτιστικών Δράσεων, κα Ρουκουτάκη Γεωργία, τηλ. 6945373081, κα Μαριόλη Γιώτα, κα Καγκαράκη Όλγα, τηλ. 210-9415222, info@fte.org.gr
https://www.fte.org.gr/…/el/2014-02-03-13-55-42/deltia-typou

Δεν υπάρχουν σχόλια: