Σελίδες

6 Ιαν 2017

Σήμερα «έφυγε» από κοντά μας η Μπέττυ Λεωτσάκου
Σήμερα το πρωί 6-1-2017 έφυγε από τη ζωή η αγαπητή συνεργάτις Κοινωνιολόγος, Μπέττυ Λεωτσάκου, Διοικήτρια του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) και Πρόεδρος του Διεθνούς  Συμβουλίου για την Εκπαίδευση Ατόμων με Προβλήματα Όρασης. Μετά από μόλις 35 μέρες μάχης με τον καρκίνο, σε ηλικία 43 ετών.

Η Μπέτυ ήταν κόρη του Δικηγόρου Γιάννη Λεωτσάκου, τ. Γεν Γραμματέα του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και τ. Μέλους Δ.Σ. Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών.

Με τη Μπέττυ Λεωτσάκου γνωριστήκαμε τη δεκαετία του  ’90, όταν εκείνη μόλις είχε ξεκινήσει να εργάζεται στο Φάρο Τυφλών της Καλλιθέας και εγώ ήμουν δασκάλα στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας στο ΚΕΑΤ. Έκτοτε συνεργαστήκαμε πολλές φορές από τις διάφορες θέσεις που είχαμε η καθεμιά μας στο χώρο της Ειδικής αγωγής.


Η Μπέττυ όλα αυτά τα χρόνια εργάστηκε και πρόσφερε σημαντικά στο χώρο της Αναπηρίας, μέσα από διάφορες θέσεις όπως ΠΟΣΕΕΠΕΑ, ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΚΕΑΤ, ΠΑΙΔΟΠΟΛΗ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, INTERNATIONAL COUNCIL FOR THE EDUCATION OF THE VISUALLY IMPAIRED (ICEVI – Europe). Αφιέρωσε γνώσεις, επιστημονικό λόγο, μαχητικότητα.

Ας ευχηθούμε το έργο της να μεταλαμπαδευτεί και οι σπόροι που φύτεψε να συνεχίζουν να καρποφορούν για πολλά ακόμη χρόνια.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της. 

Η κηδεία της Μπέττυς θα γίνει τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 16:00 στο ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στα Γλυκά Νερά.

Καλό σου ταξίδι, Μπέττυ...

Ράνια Χιουρέα, Σύμβουλος ΕΑΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: