17 Μαΐ 2010

Έναρξη λειτουργίας του πρώτου ηλεκτρονικού καταστήματος για άτομα με οπτική αναπηρία

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το πρώτο ηλεκτρονικό κατάστημα φιλικό προς ΑμεΑ και ιδιαίτερα για τα άτομα με οπτική αναπηρία.

Το www.cretasense.com εμπορεύεται κρητικά παραδοσιακά και βιολογικά προϊόντα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η διαφορά του www.cretasense.com σε σχέση με τα υπόλοιπα e-shops είναι η ευκολία που μπορούν να περιηγηθούν τα ΑμεΑ και ιδιαίτερα οι άνθρωποι με οπτική αναπηρία και να ολοκληρώσουν ηλεκτρονικά την παραγγελία τους.

Στο συγκεκριμένο e-shop τηρούνται όλα τα διεθνή πρότυπα προσβασιμότητας διαδικτύου (WCAG, eAccessibility) έτσι ώστε τα ΑμεΑ αλλά και ο μη βλέπων χρήστης να γνωρίζει ακριβώς σε ποια κατηγορία του ηλεκτρονικού καταστήματος βρίσκεται, να προσθέτει εύκολα προϊόντα στο καλάθι και να ενημερώνεται αναλυτικά και χωρίς παρανοήσεις για την κατάσταση της παραγγελίας του.

Ο επισκέπτης του www.cretasense.com. διαπιστώνει την ιδιαίτερα αναλυτική περιγραφή της κάθε λειτουργίας περιήγησης. Με αυτό τον τρόπο άλλωστε οι ηλεκτρονικοί αναγνώστες (screen readers), που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι με οπτική αναπηρία, "διαβάζουν" αποτελεσματικά ο νέος δικτυακός τόπος.

Πηγή: (ΑΠΕ-ΜΠΕ)26-01-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: